lørdag den 9. juni 2012

Rødgrøds-snitter


Jeg lavede rødgrød den anden dag, da jeg var ved at tømme fryseren og fandt en masse bær fra sidste sommer. Grøden blev lige tyk nok, så vi har ikke fået spist så meget af den. Jeg fandt på at bruge grøden til "hindbær"-snitter.
Jeg brugte følgende opskrift af Mette Blomsterbergs, fra Det Søde Liv:


Ca. 6 stk.
Smørdej:
  • ½  stk. Vaniljestang, Polynesisk
  • 70 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½  dl. vand
Fyld:
250 g. god kvalitet hindbærmarmelade
Glasur:
ca. 200 g. flormelis
 en anelse vand
Drys:
Pastelfarvede små sukkerkugler
Smørdej:
Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.

De blev rigtig gode men bløde, jeg ved ikke helt hvad der går galt for mig, har også tidligere prøvet at lave nogle andre smør-småkager som også blev bløde. Har mistanke om, at det er pga, jeg bruger rigtig smør og ikke margarine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar