Må indrømme at det er min hidtil bedste jordbærkage med mazarin. Opskriften er fra Lone Kjaers blog: Hverdag de lux.
Jordbærkage
ca. 12 personer
Mørdej:200 g hvedemel
100 g flormelis
120 g koldt smør i små tern
1 lille æg
Mazarinmasse:150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel
100 g god mørk chokolade
Vaniljecreme:
2 1/2 dl letmælk
2-3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. majsstivelse
ca. 500 g danske jordbær
Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg mørdejen koldt ca. 1 time.Mazarinmasse: Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt ad gangen og pisk. Tilsæt derefter æggene et af gangen, mens der piskes. Tilsidst piskes melet i.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 28 cm diameter, så den dækker bund og kant. Kom mazarinmassen over mørdejen og fordel den ligeligt over mørdejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Tag kagen ud og afkøl den.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl tærten med chokolade. Lad chokoladen størkne.
Vaniljecreme: Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen og pisk i den så den ikke trækker skind. Afkøl cremen før den toppes på kagen. Pynt kagen med jordbær.
Jeg serverede cremen ved siden af og lavede den ikke helt så tyk, nok nærmere som en flydende vaniliecreme.
Da det er hyldeblomst sæson, dryssede jeg disse smukke blomster over kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar