mandag den 20. august 2012

Chokolade-banan cupcakes

... pyntet som Hello Kitty



Så er der billede af de cupcakes jeg lavede i weekenden. Har lagt opskriften på kager, smørcreme og fondant ud til fri afbenyttelse. God fornøjelse.

Banan Chokolade Cupcakes:
1 cup (200 gram) sukker                                                1 æg
1 cup (130 gram) mel                                                    1 moden banan
1/3 cup (35 gram) kakao                                               1/2 cup (120 ml) varmt vand
3/4 tsk bagepulver                                                         1/4 cup (60 ml) mælk
3/4 tsk natron                                                                1/4 cup (60 ml) olie, IKKE OLIVEN OLIE
1/4 tsk salt                                                                     1/2 tsk vaniljesukker

Bland alle de tørrede ingredienser i en skål. I en anden skål blandes alle de våde og til sidst tilsættes de tørre ingredienser, hvorefter de piskes sammen til det netop er rørt sammen.
Fyld cupcake formene 3/4 op med dejen, som er meget tynd.
Bages ved 180 grader i ca. 20 min. Lad køle de første 10 min i formen og derefter på en rist.

Vanilla Buttercream
125 g smør, blødgjort/v.stuetemperatur
Ca. 250 g flormelis
1/2 tsk vaniljesukker

Pisk smørret, halvdelen af flormelisen og vaniljen i en stor skål med en håndmixer på medium hastighed. Man skal piske længe indtil det er helt blødt og cremet.
Tilføj gradvist den resterende flormelis, lidt efter lidt og pisk et par minutter hver gang. Fortsæt indtil icingen har en god, tyk konsistens, det er ikke sikkert det er nødvendigt at bruge alt sukkeret.

Fondant
15 marshmallows
2 spsk olie
4 spsk vand
ca. 1 pk flormelis

Smelt marshmallows, olie og vand i microbølgeovnen, derefter røres flormelis i. Jeg lavede det dagen før og opbevarede det i køleskabet.
Portionen rækker ca til to runde kager på 20 cm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar