tirsdag den 25. september 2012

Hawaii kage



Denne kage er lavet til et sæt venners bryllupsfest. De valgte at holde hawaii-fest og sådan skulle kagen selvfølgelig også se ud.

Kagen består af en bund af mudcake, lyschokolade-daim mousse, chokobanankage, hyldeblomstmousse med hvide chokolade-chips, chokobanankage (opskriften findes i et tidligere indlæg). Smurt op med IMBC og overtrukket med en blanding af 1/2 marcipan og 1/2 fondant. Sandet er lavet af knust mariekiks og pynten er udstukket i ren fondant.

Mudcake

250 g smør
250 g mørk chokolade (fungere også fint med lys)

180 ml vand
300 g mel
60 g kakao
2 tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
½ tsk. natron
550 g sukker
4 æg 8 tsk. rapsolie
125 ml kærnemælk

Smør, chokolade, vand og (kaffe) kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk blandes let sammen med en gaffel for sig selv.
Det hele røres sammen i en skål med en dejskraber. Sørg for at komme godt omkring så der ikke er mel klumper i dejen.
Dejen hældes i en form betrukket med bagepapir i bund og op af siderne. Kagen hæver temmelig meget, så lav gerne siderne højere end selve formen.
Kagen bages ved 160 grader i 1 time og 50 min, midt i ovnen.
Kagen skal have ro, og kan godt falde sammen. Så undlad hopperi ved siden af ovnen;), og vent længe med at kigge ind. Jeg åbner slet ikke ovnen den første 1 ½ time.
Her efter afkøler jeg kagen, pakker den ind i husholdningsfilm og så i køleskabet. Jeg bager den gerne nogle dage inden den skal bruges, for den bliver simpel hen så lækker af at få lov til at stå i køleskabet.


Lys chokolademousse med daim

400 g marabou med daim
1 liter fløde

Smelt chokolade og køl den let. Pisk fløden stiv og bland 1/4 af fløden i chokoladen, vend det hele sammen med let hånd.


Hyldeblomstmousse

8 plader husblas
4 pasteuriserede æg
250 g sukker
3 dl koncentreret hyldeblomst saft
½ l piskefløde
75 g hvid chokolade chips

Tilbered husblas som anvist på pakken.

Pisk æg og sukker meget stift.

Opblød gelatine/husblas i hyldeblomst saften og pisk det ved lav hastighed sammen med æg- og sukkerblandingen. Sættes på køl nogle timer eller natten over.

Pisk fløden meget stiv. Pisk hyldeblomst moussen. Bland begge dele sammen og pisk til moussen er helt opløst og du har en cremet konsistens. Tilsæt til sidst chokolade chipsne og rør dem rundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar