torsdag den 9. august 2012

Kakaosnitter med hindbær-brombærsyltetøj og kokos

Igår fik jeg friskrevet kokos af min svigerinde og tænkte, at det skulle prøves i disse kakaosnitter. De smagte himmelsk og kan varmt anbefales.



Kakaosnitter:
16 stk

3 æggeblommer
75 g blødt smør
105 g sukker
180 g mel
5-6 spsk syltetøj
3 æggehvider
180 sukker
95 g kokos
2 spsk kakao
200 g mørk chokolade

Rør æggeblommer, sukker og mel sammen og kom det bløde smør i. Bland det hele godt sammen med fingrene, indtil der haves en ensartet dej.
Fór en lille bradepande med bagepapir og rul dejen ud i den i ca. 0,5 mm tykkelse.
Smør syltetøj ud over bunden i et godt lag, så det dækker.
Æggehvider og sukker piskes sammen til en tyk masse. Derefter kommes kokos og kakao i massen og det hele vendes godt rundt. Massen smøres ovenpå syltetøjetsbunden.
Bages ved 175 grader, midt i ovnen, i ca. 30 min.
Tag kagen ud og lad den hvile 10 min i formen inden den forsigtig løtes over og køler af på en bagerist – stadig med bagepapir under sig.
Når kagen er afkølet skæres den ud i passende firkanter, hellere for små end for store.
2/3 del af chokolade smeltes over et vandbad. Når det er smeltet tages gryden af varmen og den sidste 1/3 chokolade blandes i og smeltes.
Kakaosnitterne tages forsigtig med tommel og pegefinger og dyppes i chokoladen, så alle 4 sider dækkes. Lad dem tørre på et stykke bagepapir.
Serveres når chokoladen er størknet.

Jeg glemte at tage et billede af de færdige kager, men skal nok poste et næste gang jeg bager dem.

1 kommentar:

  1. De lyder rigtigt lækre Hanne, dem skal jeg prøve at lave på et tidspunkt.

    SvarSlet